Tini Hilgert

 

Ik ben 40 jaar en klinisch kinderpsychologe (2004, KULeuven). Naast de praktijk, werk ik al 15 jaar als docent aan de opleiding 'toegepaste psychologie' van Thomas More. Ik ben daar eveneens coördinator van het postgraduaat client-centered spelcounseling.

 

Bij Focus on Emotion (www.focusonemotion.be) heb ik de 4-jarige therapie-opleiding "experiëntieel-integratief psychotherapeut voor kinderen, jongeren en hun gezin" gevolgd.

Ik heb me de voorbije jaren via opleidingen en workshops gespecialiseerd in verschillende therapeutische methoden (vnl. speltherapie en psychodrama) en problematieken zoals rouw, echtscheiding, hechting, trauma, extra- of intrafamiliaal geweld, KOPP (Kinderen van Ouders met een Psychiatrische Problematiek), (faal)angst, enz... 

De basishouding van waaruit ik werk met cliënten, omvat de elementen respect, empathie, onvoorwaardelijke aanvaarding, duidelijkheid en transparantie.  Ik leg niet de focus op gedrag, maar probeer te zoeken naar wat er schuilgaat achter dit gedrag: gevoelens, behoeften, frustraties,... Ik stel me op als gids om mijn jonge cliënten tot meer zelfinzicht en zelfaanvaarding te brengen. Daarnaast reik ik concrete hulpmiddelen en tools aan om beter met bepaalde moeilijkheden te kunnen omgaan. Ik werk voornamelijk met kinderen en jongeren tussen 4 en 12 jaar.


Ik ben getrouwd en mama van 2 kinderen: Stan en Elise

 

Adres

Nauwstraat 70

9111 Belsele

Telefoon

0486 240 167

© 2023 by Business Solutios. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now